Fulya DURU Ormanlı İlk. Ereğli/Zonguldak Ege Bölgesi İzmir Köfte yapımı
İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 2~3 sivri biber
- 1 küçük boy rendelenmiş soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 3 patates
- Kızartmak için ayçiçeği yağı
Sosu için
- 3 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
İzmir Köfte Nasıl Yapılır?
- Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
- Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.
- Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.
- Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
- Tuz ve toz biberi ekleyin. Sosu ocaktan alın. Borcam kabına köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN

Emeklerinize sağlık hocam çok güzel
YanıtlaSil