Fulya DURU Ormanlı İlk. Ereğli/Zonguldak Ege Bölgesi İzmir Köfte yapımı

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2~3 sivri biber
  • 1 küçük boy rendelenmiş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 3 patates
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.
  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.
  • Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
  • Tuz ve toz biberi ekleyin. Sosu ocaktan alın. Borcam kabına köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
  • Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN


 

Yorumlar

Yorum Gönder